Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven A

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel A leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven t/m 20.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-446-6 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven begeleiden we de leerling hierbij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan: het Speurblad. Het Speurblad is als uitklapblad toegevoegd en blijft desgewenst zichtbaar tijdens het werken aan de opdrachten. De leerling hoeft dus niet steeds terug te bladeren of te zoeken. Dit geeft rust en overzicht.

Tijdens de eerste bladzijdes, de Sommenspeurtocht, worden de verschillende stappen van het stappenplan uitgelegd, voorzien van voorbeelden en begeleid ingeoefend. De stappen hebben iedereen een eigen kleur en pictogram. Dit biedt duidelijkheid, structuur en houvast voor de leerling. Bij iedere stap is de leerling zelf actief en handelend bezig door te onderstrepen, markeren en te tekenen.
Hierna volgen vier thema’s van ieder vier lessen. De leerling wordt hierbij steeds iets minder aan de hand genomen. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen waardoor de verhaaltjes betekenis krijgen. Alle opgaven zijn middels een QR-code of het intypen van het webadres te beluisteren. Zo hoeft het technisch leesniveau van de leerling geen belemmering te zijn.

De lessen bestaan uit redactiesommen en contextopgaven.

In Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven A komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Getallen & Getalrelaties: t/m 20
  • Optellen & Aftrekken: t/m 20
  • Vermenigvuldigen & Delen: tafel van 2 en 5
  • Meten & Meetkunde: cm, m, l, ml, kg, begrip omtrek en oppervlakte
  • Geld & Geldzaken: hele bedragen t/m 20 euro
  • Klokkijken & Kalender lezen: hele en halve uren, seizoenen, maanden en dagen
  • Tabellen & Diagrammen: aflezen t/m 20

Ieder onderdeel staat in een subtiel gekleurd vak. Op deze manier kan de begeleider makkelijk analyseren met welk rekenonderdeel de leerling moeite heeft. Ook zijn er in ieder thema Rekentaalopgaven te vinden. De leerling oefent op deze manier met woorden die vaak in redactiesommen voorkomen. Het herkennen van deze rekentaal maakt het omzetten van taal naar rekenen makkelijker voor de leerling.

Het niveau van de opgaven in dit werkboek komt overeen met het gemiddelde rekenniveau van groep 3/4.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…