Over Kinheim

Leren doe je zelf

Wij vinden dat kinderen de hele dag bezig zijn met leren en het verzamelen van kennis en vaardigheden, om een houding ten opzichte van hun omgeving te vormen. Hiervoor krijgen zij hulp van onderwijsgevenden, maar het grootste deel doen zij zelf.

Extra oefening of extra uitdaging

Wij geven aanvullend lesmateriaal uit voor extra oefening of extra uitdaging. Nieuwe inzichten en nieuwe technieken maken het mogelijk dat elk kind steeds meer een persoonlijk leertraject zal krijgen. Elk kind heeft lesmateriaal nodig dat bij de leerbehoefte past en dat zelfstandig te maken is.

Persoonlijk leertraject

Wij denken dat onderwijsgevenden steeds vaker voor elk kind een persoonlijk leertraject wil samenstellen. Met ons lesmateriaal helpen wij kinderen om zelfstandig te werken wanneer zij dat willen. Naast boeken, zal de komende jaren daarom ook meer digitale lesmateriaal ontwikkeld worden dat inspeelt op het persoonlijk leertraject en dat kinderen motiveert.

Zeventig jaar een begrip

Wij hebben vele jaren ervaring achter de rug. Al voor de oorlog werd uitgeverij Kinheim opgericht, maar sinds de jaren 50 richt het zich vooral op het basisonderwijs. Daardoor zijn wij een bekende naam op scholen en in RT-praktijken in Nederland en België, vooral dankzij de Blokboeken Taal die sinds de jaren 80 verschenen zijn en gebruikt worden. Met de Werkgidsen en ander materiaal voor hoogbegaafden weten wij inmiddels ook steeds vaker de weg naar de Plusklas te vinden.

Samen voor het onderwijs

Wij werken sinds 2010 vanuit ons kantoor met magazijn in Nieuwendijk. Hiervoor hebben wij op verschillende locaties rond de Biesbosch gezeten. Van eenmansuitgeverij zijn wij een middelgrote uitgeverij geworden met een algemeen directeur, een uitgever, contentontwikkelaars, een educatief adviseur, een programmeur en een besteladministratie.

Samen met onze auteurs werken wij daarom elke dag aan de kwaliteit van het onderwijs.