Vakgebieden

Vakgebieden

Bekijk alle beschikbare reeksen binnen de onderstaande vakgebieden.

 • Aardrijkskunde

  Door aardrijkskunde leren kinderen de wereld waarin ze leven beter begrijpen. Naast werkboeken om de topografie mee te oefenen, hebben we lesmateriaal waarmee kinderen van alles leren over het klimaat, landschap, bodemgebruik, bevolking en bestaansmiddelen van een bepaald gebied.
 • Creatief

  Creativiteit is belangrijk voor kinderen. Ze leren hierdoor flexibel te denken. Bij ons lesmateriaal kun je denken aan lessen voor tekenen en handvaardigheid, maar ook voor het creatief schrijven, lessen over kunstgeschiedenis en het maken van een spreekbeurt, werkstuk of presentatie.
 • Europese talen

  Kinheim heeft diverse materialen waarmee kinderen met Europese Talen kunnen oefenen. Er zijn werkboeken met complete lessen, maar ook werkboeken waarbij de leerlingen door middel van puzzels oefenen met een vreemde taal. De lesmiddelen zijn zelfstandig of klassikaal te gebruiken.
 • Extra

  Naast materialen voor de gangbare vakken als rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis hebben we ook oefenmateriaal voor andere onderwerpen. Denk hierbij aan het maken van een afscheidsboek van de basisschool, het bevorderen van gezond gedrag of puzzelboeken.
 • Geschiedenis

  Als je op zoek bent naar aanvullend materiaal om kinderen te ondersteunen bij historisch besef, bekijk dan ons assortiment. We hebben verschillende reeksen met ieder een andere invalshoek. Zo zijn er werkboeken die een bepaalde tijdsperiode behandelen, puzzelboeken en projectboeken.
 • Lezen

  Lezen zorgt ervoor dat kinderen nieuwe kennis kunnen opdoen. Het bevordert de taalontwikkeling, de concentratie en het zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen inleven in anderen. De meeste materialen op verschillende niveaus ontwikkeld, zodat er voor iedere leerling wat bij zit.
 • Natuuronderwijs

  Bij natuuronderwijs leren kinderen zichzelf en hun omgeving beter kennen. Ze leren ook hoe ze op een respectvolle manier met de natuur om kunnen gaan. Wij hebben diverse reeksen die gebruikt kunnen worden, er is voor iedere ontwikkelingsfase een geschikt werkboek.
 • Rekenen

  Kinheim heeft een ruim aanbod aan aanvullend materiaal op het gebied van rekenen. We hebben materialen die alle onderdelen van rekenen behandelen zoals de Blokboeken, maar ook materialen die een bepaald onderdeel oefenen, zoals de Kerndoeltrainers Klokkijken & Kalender.
 • Taal

  Taal is overal om ons heen. Of je nu iets wilt vragen, een brief moet schrijven of een formulier moet invullen. Het is dus belangrijk binnen je onderwijs voldoende aandacht te besteden aan de verschillende onderdelen van taal. Onze materialen zijn zeer geschikt voor zelfstandig werken.
 • Verkeer

  Wij hebben werkboeken voor de groepen 3 t/m 7 waarin de kinderen stap-voor-stap de verkeersborden en verkeersregels leren kennen. Dit zowel als voetganger, fietser als gebruiker van het openbaar vervoer. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar het verkeersexamen.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!