Geschiedenis

Geschiedenis

Het verleden is toch voorbij? Waarom moet ik dit weten? Kinderen begrijpen niet altijd wat het nut van geschiedenis is. Kennis en begrip van het verleden is echter nodig om de toekomst te begrijpen. Je kunt ook leren van het verleden. Daarnaast bevordert geschiedenis ook bepaalde 21e vaardigheden zoals kritisch denken. Hoe betrouwbaar is deze informatie? Waarom dachten mensen in deze tijd zo?

Als je op zoek bent naar aanvullend materiaal om kinderen te ondersteunen bij dit historisch besef, neem dan eens een kijkje bij ons assortiment Geschiedenis.

We hebben verschillende reeksen met ieder een andere invalshoek. Zo zijn er werkboeken die een bepaalde tijdsperiode behandelen, puzzelboeken en projectboeken.

Vakgebied Geschiedenis | Kinheim

De werkboeken zijn te gebruiken als aanvulling op je methode, maar kunnen ook heel goed ingezet worden tijdens het zelfstandig werken of als huiswerk. Ze kunnen individueel, in groepjes of klassikaal aangeboden worden.

De werkboeken hebben een rustige uitstraling en zijn voorzien van passende afbeeldingen en opdrachten.

Bekijk hieronder meer informatie over de beschikbare reeksen, of ga direct naar de shop om alle leermiddelen binnen het vakgebied Geschiedenis te zien.

Reeksen

Blokboek Geschiedenis

In Blokboek Geschiedenis wordt de rijke historie van Nederland begrijpelijk verwoord. De beeldende verhalen voeren de leerling gemakkelijk mee naar vroeger tijden en vergroten zo het inzicht in de geschiedenis. De Blokboeken zijn geschikt voor zelfstandig werken of klassikaal gebruik. Een aantal opdrachten biedt de leerling de mogelijkheid om met internet de kennis te vergroten. Met de antwoordenboeken kan de leerling de opdrachten zelf nakijken.

Blokboeken

Blokboek Staatsinrichting

Met Blokboek Staatsinrichting leert de leerling hoe de democratie van Nederland in ingericht. Blokboek Staatsinrichting geeft leerlingen op een eenvoudige en aansprekende manier inzicht in het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden, de totstandkoming van de grondwet, de rol van de koningin en de taken van de Eerste en Tweede Kamer.  Het boek bevat talrijke groepsopdrachten waarmee de leerlingen in het documentatiecentrum of via internet aan de slag kunnen. Met behulp van het antwoordenboek kan de leerling het werk zelf nakijken.

Proefpakket Geschiedenispuzzels

Geschiedenispuzzels

De vierdelige reeks Geschiedenispuzzels is een prima aanvulling op het vak Geschiedenis en kan een goede bijdrage leveren aan het leren kennen van belangrijke namen en gebeurtenissen. Hoewel de puzzelonderwerpen aansluiten bij de Blokboeken Geschiedenis, kunnen de delen ook afzonderlijk gebruikt worden. Ze zijn zeer geschikt voor zelfstandig werken maar ook voor onderwijs aan een groep of in hoeken.

Historische Verhalen

Historische Verhalen staat vol met boeiende en leerrijke, maar ook gruwelijke verhalen. Zoals over de kruistocht van Godfried van Bouillon naar Jeruzalem en de overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla. Ook  meer recente gebeurtenissen zoals de Hongerwinter van 1945, de watersnoodramp van 1953 en de Bijlmerramp van 1992 komen aan bod. De verhalen zijn helder en beeldend geschreven. Ze zijn geïllustreerd met passende tekeningen, schilderijen of foto’s. In het boek staan eenvoudige vragen, individuele opdrachten en groepsopdrachten.

Proefpakket Kinderen in Oorlogstijd

Kinderen in Oorlogstijd

De projecten uit de reeks Kinderen in Oorlogstijd zijn bedoeld voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8. Ze zijn gekoppeld aan twee aangrijpende klassiekers uit de kinderliteratuur: Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman. De projecten stimuleren het creatief denken door het gebruik van alternatieve werkvormen. Leerlingen kunnen er gedurende langere tijd zelfstandig mee aan de slag. De zes delen van Kinderen in oorlogstijd bestaan elk uit twee projecten. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen.

Tijdvak

Tijdvak is een fraai geïllustreerde serie waarin kinderen de geschiedenis van Nederland op een speelse manier ontdekken. Per deel staan in evenzoveel hoofdstukken tien tijdvakken centraal, van de steentijd tot en met de twintigste eeuw. Tijdvak vormt daarmee een goede aanvulling op de geschiedenisles, maar is ook heel geschikt voor zelfstandig werken. Er kan zowel individueel als in groepjes mee gewerkt worden, op school of thuis. Korte (strip)verhalen en grappige illustraties, interviews, quizzen en opdrachten met een knipoog maken van Tijdvak een serie om met veel plezier in te werken.

Werkgidsen Geschiedenis

De reeks Werkgidsen Geschiedenis is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan de leerling die meer uitdaging wil. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik bij het zelfstandig werken, maar ook voor klassikaal projectonderwijs. Het thema van de Werkgids is opgesplitst in deelthema’s die afgerond worden met een weekopdracht. Door de aard van de opdrachten kan iedere leerling op zijn eigen niveau werken. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk, een muurkrant of een tentoonstelling. In de Werkgids is een planning opgenomen waarin de leerling de beschikbare tijd en de status van de opdrachten kan bijhouden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!