Blokboek Geschiedenis 6

Blokboek Geschiedenis 6 behandelt de tijd van Hunnenbedden tot Hanzesteden.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-356-8 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

In Blokboek Geschiedenis wordt de rijke historie van Nederland begrijpelijk verwoord. De beeldende verhalen voeren de leerling gemakkelijk mee naar vroeger tijden en vergroten zo het inzicht in de geschiedenis. De Blokboeken zijn geschikt voor zelfstandig werken of klassikaal gebruik. Een aantal opdrachten biedt de leerling de mogelijkheid om met internet de kennis te vergroten. Met de antwoordenboeken kan de leerling de opdrachten zelf nakijken.

Op de linkerpagina’s  staan informatieve teksten met  foto’s en afbeeldingen. Op de rechterpagina’s staan vragen en opdrachten.  De Blokboeken Geschiedenis volgen de indeling van de tien tijdvakken die in veel methodes binnen het basisonderwijs gebruikt worden. Daarnaast sluiten een groot aantal onderwerpen aan bij de vijftig vensters van de Canon.

Van Hunebedden tot Hanzesteden is de ondertitel van Blokboek Geschiedenis 6. De volgende tijdvakken komen daarom aan bod: de tijd van jagers en boeren, de tijd van Grieken en Romeinen, de tijd van monniken en ridders en tijd van steden en staten. Onderwerpen die onder ander aan de orde komen zijn de eerste boeren en de handel in de prehistorie, Romeinen in ons land en hun contact met de Bataven, het Frankische rijk van Karel de Grote en de dreiging van de Noormannen, Floris V en de opkomst van de Hanze steden. De vele afbeeldingen en foto’s geven een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging.

Extra informatie

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…