De Vier Elementen – Aarde

Het boek De Vier Elementen – Aarde is een handreiking vol met creatieve opdrachten, leerzame teksten, verschillende technieken, leerdoelen en leerlijnen.

 34,50

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-434-3 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Leren over culturen, kunst en vormgeving. Werken vanuit beeldende kunst kan kinderen een goed houvast bieden. Bovendien kunnen ze er veel plezier aan beleven. Lekker met je hoofd en handen werken, vertrouwd raken met een andere manier van kijken, vrij leren denken, schoonheid ontdekken. Allemaal ingrediënten die De Vier Elementen tot een kleurrijke serie maken.

De Vier Elementen biedt onderwijsgevenden inspiratie en ondersteuning bij het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. Vier boeken vol creatieve ideeën en verwerkingen waarmee leerlingen gestimuleerd kunnen worden in het creatief denk- en ontwikkelingsproces.

Het boek De Vier Elementen – Aarde omvat 160 pagina’s en is een handreiking vol met creatieve lesideeën en leerzame teksten rond het thema Aarde. Het is een van de boeken uit de serie De Vier Elementen. Naast Aarde, zijn er de delen Lucht, Vuur en Water. Deze boeken bieden een enorme flexibiliteit waardoor elke onderwijsgevende er makkelijk mee aan de slag kan, zelf leerlijnen kan uitzetten en lessen kan laten aansluiten bij andere vakken.

Aarde is de grond waarop wij leven. Het is ook de naam van onze planeet, die deel uitmaakt van het planetenstelsel rond de zon. Een groot aantal teksten geeft achtergrond bij deze planeten en bij de functie van de aarde als bodem. Die informatie kan gebruikt worden bij de verwerking van de lesideeën. In het tweede deel van het boek Aarde staan ruime dertig creatieve opdrachten met titels als: ‘Leem’, ‘Archeologie’, ‘Ruimtehelm’, ‘Sterrenbeeld’ en ‘Met zand toveren’. Achterin worden de opdrachten ondersteund met aanwijzingen voor de leerkracht door middel van leerdoelen die uitgaan van Taxonomie van Bloom.

De Vier Elementen – Aarde is bedoeld voor leerkrachten en leerlingen van groep 3 t/m 8.
Bekijk hier een preview

In samenwerking met
Diasso Educatieve Vormgeving

Diasso

Extra informatie

Aantal

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied