De Vier Elementen – Water

Het boek De Vier Elementen – Water is een handreiking vol met creatieve opdrachten, leerzame teksten, verschillende technieken, leerdoelen en leerlijnen.

 34,50

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-437-4 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Leren over culturen, kunst en vormgeving. Werken vanuit beeldende kunst kan kinderen een goed houvast bieden. Bovendien kunnen ze er veel plezier aan beleven. Lekker met je hoofd en handen werken, vertrouwd raken met een andere manier van kijken, vrij leren denken, schoonheid ontdekken. Allemaal ingrediënten die De Vier Elementen tot een kleurrijke serie maken.

De Vier Elementen biedt onderwijsgevenden inspiratie en ondersteuning bij het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. Vier boeken vol creatieve ideeën en verwerkingen waarmee leerlingen gestimuleerd kunnen worden in het creatief denk- en ontwikkelingsproces.

Het boek De Vier Elementen – Water omvat 156 pagina’s en is een handreiking vol met creatieve lesideeën en leerzame teksten rond het thema Water. Het is een van de boeken uit de serie De Vier Elementen. Naast Water, zijn er de delen Aarde, Lucht en  Vuur. Deze boeken bieden een enorme flexibiliteit waardoor elke onderwijsgevende er makkelijk mee aan de slag kan, zelf leerlijnen kan uitzetten en lessen kan laten aansluiten bij andere vakken.

Zout en zoet water, eb en vloed, er is meer water dan land op onze planeet. Het golft in zeeën, stroomt in rivieren, kolkt in watervallen of kabbelt in meren en plassen. Ook ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en dagelijks hebben wij voldoende water nodig om gezond te kunnen leven. Maar schoon drinkwater is schaars en vervuiling neemt nog steeds toe. Het is allemaal te lezen in de teksten die als achtergrond bij de lesideeën horen. In het tweede deel van het boek Water staan dertig opdrachten centraal rond het thema water met titels als: ‘Origami bootjes’, ‘Waterbord’, ‘Boekje met watermerk’, ‘Experimenteren met aquarellen’ en ‘Kweekrek voor plantjes’. Achterin worden de opdrachten ondersteund met aanwijzingen voor de leerkracht door middel van leerdoelen die uitgaan van Taxonomie van Bloom.

De Vier Elementen – Water is bedoeld voor leerkrachten en leerlingen van groep 3 t/m 8.
Bekijk hier een preview

In samenwerking met
Diasso Educatieve Vormgeving

Diasso

Extra informatie

Aantal

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied