Dichter Dicht Gedicht

De kopieermap Dichter Dicht Gedicht omvat meer dan 100 lessen waarmee kinderen kennis maken met  verschillende dichtvormen en leren ze zelf gedichten schrijven.

 59,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-348-3 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

De kopieermap Dichter Dicht Gedicht bevat meer dan 100 lessen waarmee kinderen kennis maken met  verschillende dichtvormen en leren ze zelf gedichten schrijven.

Dichten is een kunstvorm waar taal gebruikt wordt om je gevoel om te zetten in woorden. Met woorden maak je als het ware een emotie, zodat anderen ook jouw gevoel kunnen ervaren. Het woord poëzie komt oorspronkelijk uit het Grieks en betekent zoiets als maken, scheppen, vormen.
Dichten is een onderdeel van taal en taalontwikkeling en de kopieermap Dichter Dicht Gedicht laat de leerlingen in aanraking komen met wel dertig verschillende soorten gedichten. Het schrijven van gedichten is vaak het ondergeschoven kindje binnen de taalles, maar dankzij de lessen in deze kopieermap kunnen de leerlingen bijna elke week een half uurtje stoeien met taal en poëzie.

Dichter Dicht Gedicht bevat lessen over verschillende dichtvormen die in meerdere groepen te gebruiken zijn. De leerlingen maken kennis met het Sonnet, het Rondeel, het Lange Lijs gedicht, de Limerick en de Zevenaar, maar ook met het Stripgedicht of Mijn-laatste-jaar-op-de-basisschool-gedicht. Bij elke dichtvorm is een toelichting opgenomen voor de leerkracht, zodat het materiaal klassikaal gebruikt kan worden. Het leerlingenmateriaal leent zich echter ook uitstekend voor het zelfstandig werken en gebruik in plusgroepen. Daarbij werkt het stimulerend door de jonge dichters een gedichtenschrift te geven, waarin ze hun mooiste zelfgemaakte gedichten kunnen verzamelen.

In elke les worden voorbeeldgedichten gebruikt van bekende en onbekende dichters ter illustratie en inspiratie.

Bekijk eerst de preview

 

Recensie op Kinderboekenjuf.nl

‘De kinderen zijn door het schrijven van een gedicht op een zeer creatieve manier met taal bezig. Hoe heerlijk is dat! Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van het poëtische vermogen.’

Lees de volledige recensie

Extra informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

,

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…