Ons Team

Ons Team

Kinheim heeft jarenlange ervaring in het uitgeven van aanvullend en verdiepend lesmateriaal voor de basisschool. Van eenmansuitgeverij zijn wij een middelgrote uitgeverij geworden met een algemeen directeur, een uitgever, contentontwikkelaars, een educatief adviseur, een programmeur en een besteladministratie.

Samen met onze auteurs werken wij elke dag aan de kwaliteit van het onderwijs. Maak kennis met ons team:

Renate

Renate | Kinheim Team

‘In mijn werk als educatief auteur probeer ik steeds te kijken vanuit verschillende invalshoeken. Het moet praktisch en veelzijdig inzetbaar zijn voor de leerkracht, maar ook aantrekkelijk en uitdagend om mee te werken voor de leerling. Door onder andere op deze manier te kijken, kunnen we mooi lesmateriaal maken dat velen aanspreekt’.

Renate

Renate Hoogendoorn is sinds 2018 werkzaam bij Educatieve Uitgeverij Kinheim. Na ruim twintig jaar basisschoolleerkracht te zijn geweest, is zij nu educatief auteur en heeft daarnaast een eigen praktijk in leerbegeleiding en kindercoaching. Het is voor haar een grote uitdaging om samen met het kind te ontdekken waar zijn of haar talenten liggen en hoe het deze in kan zetten als kracht. Plezier in leren hebben of (weer) krijgen en een kind zien opbloeien, geeft haar veel voldoening.

De serie Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen was haar eerste project bij Kinheim. Hierna heeft ze samen met Marloes Hofstede Kerndoeltrainer Woordenschat ontwikkeld. Op dit moment werken zij samen aan een nieuwe serie redactiesommen.

‘Werken bij Kinheim is veelzijdig en past erg goed bij me, omdat ik mijn kennis en ervaring als leerkracht kan gebruiken en ook mijn creativiteit kwijt kan. Het hele proces, van onderzoeken naar brainstormen tot concept is heel mooi om mee te maken. Ik vind het prettig om te sparren met collega’s en houd van de afwisseling. Als dan uiteindelijk ‘onze’ werkboeken in de klaslokalen komen en het door zowel de lesgevende als de leerling positief ontvangen wordt, geeft dat echt een goed gevoel!’

Mirjam

‘Ik vind het belangrijk dat de onderwijsmaterialen die ontwikkeld worden van hoge kwaliteit zijn. Het is namelijk de kans voor ieder kind, om zich zo te ontwikkelen. En met hulp van alle hardwerkende leerkrachten in het onderwijs, gaat dat zeker lukken. In de huid kruipen van de verschillende doelgroepen, leeftijden, vakken en daar door middel van creatieve ideeën een toffe les voor neerzetten; dat is iets wat me iedere dag heel veel werkplezier geeft.’

Mirjam

Empathisch, enthousiast en onderwijsfan. Met 13 jaar werkervaring als juf en intern begeleider in het basisonderwijs spreekt en schrijft Mirjam de taal van het (basis)onderwijs.

Altijd blijven leren, je met elkaar inzetten voor de kinderen én de leerkracht; dat is wat educatieve materialen ontwikkelen zo leuk maakt. De lessen moet van goede kwaliteit zijn én zo zelfstandig mogelijk te gebruiken zijn. Het zijn de kernwaarden die haar schrijvershart laten kloppen. Het ontwikkelen van educatieve methodes of het coördineren daarvan, doet ze met veel enthousiasme.

Mirjam werkt sinds 2023 voor Kinheim en houdt zich hier bezig met een lessenserie scheikunde voor de bovenbouw.

Marloes

"Het is fijn om mijn ervaring voor de klas mee te nemen bij het ontwikkelen van nieuw materiaal. Uitgangspunten zijn hierbij dat de materialen aantrekkelijk, duidelijk, kwalitatief zijn en zoveel mogelijk zelfstandig te maken zijn".

Marloes

Marloes Hofstede werkt sinds 2017 bij Educatieve Uitgeverij Kinheim. Eerst in combinatie met haar werk voor de klas en sinds 2019 richt zij zich volledig op het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal. Daarvoor heeft zij ruim 17 jaar voor de klas gestaan in verschillende groepen en was ze taalcoördinator. In 2021 rondde ze haar master Onderwijswetenschappen af. Het afgelopen jaar heeft ze haar baan bij Kinheim gecombineerd met de functie als coördinator en leerkracht voor het onderwijs aan Oekraïense kinderen.

Bij Kinheim schreef ze samen met Lenard Huizer de Kerndoeltrainer Getallen & Getalrelaties, Optellen & Aftrekken, Vermenigvuldigen & Delen, Geld & Geldzaken en Meten & Meetkunde.

Samen met Renate Hoogendoorn ontwikkelde ze de Kerndoeltrainer Woordenschat en schreef ze mee aan één deel van de Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen. Momenteel werkt ze samen met haar aan een serie met redactiesommen.

Esther

‘Klanten optimaal begeleiden is waar ik iedere dag voor sta. Hulp bij het bestellen, een vraag over de levertijd of een factuur? Ik help u graag.

Mijn doel is om een bestelling zo snel mogelijk bij de klant af te leveren. Heel frustrerend is het dan ook als de post niet meewerkt… Maar gelukkig lukt het ons de meeste bestellingen binnen 2 tot 3 werkdagen te bezorgen.’

Esther

Esther Heidinga is sinds 2000 samen met haar man Freek eigenaar van Educatieve Uitgeverij Kinheim. Samen hebben ze deze educatieve uitgeverij met veel liefde uitgebouwd van een eenmanszaak naar een middelgrote uitgeverij. Esther is trots op het bedrijf en het team!

Zelf is ze verantwoordelijk voor de afhandeling van de bestellingen en contacten met klanten. Op deze manier is zij hét gezicht bij Kinheim.

Zelf heeft Esther geen ervaring in het onderwijs, maar door haar achtergrond in de zorg weet ze als geen ander hoe ze andere mensen optimaal ondersteunt. Esther gaat hierbij enthousiast, doortastend en klantgericht te werk!