• Kinderen In Oorlogstijd Deel 3
  • Kinderen in oorlogstijd 3
  • Kinderen in oorlogstijd 3
  • Kinderen in oorlogstijd 3
  • Kinderen in oorlogstijd 3

Kinderen in Oorlogstijd 3

De leerlingen gaan in Kinderen in Oorlogstijd 3 nadenken over het verzet in de Tweede Wereldoorlog, in onze tijd en thuis.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-234-9 Categorieën: ,

Beschrijving

De projecten uit de bijzondere en zorgvuldig vormgegeven serie Kinderen in oorlogstijd zijn bedoeld voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8. Ze zijn gekoppeld aan twee aangrijpende klassiekers uit de kinderliteratuur: Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman. De projecten stimuleren het creatief denken door het gebruik van alternatieve werkvormen. Leerlingen kunnen er gedurende langere tijd zelfstandig mee aan de slag.

De zes delen van Kinderen in oorlogstijd bestaan elk uit twee projecten. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen. Kennis wordt meestal op een creatieve manier verwerkt, bijvoorbeeld door een tijdsbalk of een spel te maken, of door een persoonsbewijs na te maken.

De leerlingen gaan in Kinderen in oorlogstijd 3 nadenken over het verzet in de Tweede Wereldoorlog, in onze tijd en thuis. Ze maken een persoonsbewijs na en denken na over de identificatieplicht. In het tweede project wordt een relatie gelegd met pesten op school. De leerlingen maken als opdracht onder andere een ‘anti-pestkrant’.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…