Kinderen in Oorlogstijd 4

In Kinderen in oorlogstijd 4 leert de leerling welke ideeën de NSB had, en wordt de Nationale Jeugdstorm behandeld.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-235-6 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

De projecten uit de bijzondere en zorgvuldig vormgegeven serie Kinderen in oorlogstijd zijn bedoeld voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8. Ze zijn gekoppeld aan twee aangrijpende klassiekers uit de kinderliteratuur: Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman. De projecten stimuleren het creatief denken door het gebruik van alternatieve werkvormen. Leerlingen kunnen er gedurende langere tijd zelfstandig mee aan de slag.

De zes delen van Kinderen in oorlogstijd bestaan elk uit twee projecten. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen. Kennis wordt meestal op een creatieve manier verwerkt, bijvoorbeeld door een tijdsbalk of een spel te maken, of door een persoonsbewijs na te maken.

In Kinderen in oorlogstijd 4 leert de leerling welke ideeën de NSB had, en wordt de Nationale Jeugdstorm behandeld. De kinderen worden uitgedaagd om zich te verdiepen in enkele politieke ideeën in onze tijd. Ze maken een kruiswoordpuzzel met begrippen over democratie en onderzoeken verschillen tussen een dictatuur en een democratie.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…