Kinderen in Oorlogstijd 5

In Kinderen in oorlogstijd 5 gaan de leerlingen op zoek naar vormen van censuur en propaganda, denken ze na over vrijheid van meningsuiting en maken ze zelf een radioreportage.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-236-3 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

De projecten uit de bijzondere en zorgvuldig vormgegeven serie Kinderen in oorlogstijd zijn bedoeld voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8. Ze zijn gekoppeld aan twee aangrijpende klassiekers uit de kinderliteratuur: Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman. De projecten stimuleren het creatief denken door het gebruik van alternatieve werkvormen. Leerlingen kunnen er gedurende langere tijd zelfstandig mee aan de slag.

De zes delen van Kinderen in oorlogstijd bestaan elk uit twee projecten. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen. Kennis wordt meestal op een creatieve manier verwerkt, bijvoorbeeld door een tijdsbalk of een spel te maken, of door een persoonsbewijs na te maken.

In Kinderen in oorlogstijd 5 gaan de leerlingen op zoek naar vormen van censuur en propaganda, denken ze na over vrijheid van meningsuiting en maken ze zelf een radioreportage. In het project ‘Eerlijk delen’ bedenken de kinderen een alternatief distributiesysteem en denken ze na over dilemma’s en de honger in de Derde Wereld.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…