• Kinderen In Oorlogstijd Deel 6
  • Kinderen in oorlogstijd 6
  • Kinderen in oorlogstijd 6
  • Kinderen in oorlogstijd 6
  • Kinderen in oorlogstijd 6

Kinderen in Oorlogstijd 6

In Kinderen in oorlogstijd 6 leert de leerling dat het nemen van wraak meestal als resultaat heeft dat dit wordt opgevolgd door een reeks van nieuwe wraakacties.

€ 9,95

Wissen
isbn: 978-90-6052-237-0 Categorieën: ,

Beschrijving

De projecten uit de bijzondere en zorgvuldig vormgegeven serie Kinderen in oorlogstijd zijn bedoeld voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8. Ze zijn gekoppeld aan twee aangrijpende klassiekers uit de kinderliteratuur: Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman. De projecten stimuleren het creatief denken door het gebruik van alternatieve werkvormen. Leerlingen kunnen er gedurende langere tijd zelfstandig mee aan de slag.

De zes delen van Kinderen in oorlogstijd bestaan elk uit twee projecten. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen. Kennis wordt meestal op een creatieve manier verwerkt, bijvoorbeeld door een tijdsbalk of een spel te maken, of door een persoonsbewijs na te maken.

In Kinderen in oorlogstijd 6 leert de leerling dat het nemen van wraak meestal als resultaat heeft dat dit wordt opgevolgd door een reeks van nieuwe wraakacties. Hierbij kan worden gedacht aan de wraakgevoelens na de Tweede Wereldoorlog, maar ook tussen vriendjes! De leerling gaat nadenken over hoe dit kan stoppen. In het project ‘Vluchten’ gaat het om de vraag waarom mensen vluchten en waarheen de kinderen wel eens zouden willen vluchten.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…