Natuuronderwijs

Natuuronderwijs

Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Hoe komen er vlinders in je buik als je verliefd bent? Hoe weet een duif de weg naar huis terug? Welk dier is het snelst? Bij natuuronderwijs leren kinderen zichzelf en hun omgeving beter kennen. Ze leren ook hoe ze op een respectvolle manier met de natuur om kunnen gaan.

Wij hebben diverse reeksen die gebruikt kunnen worden bij natuuronderwijs. Zo zijn er werkboeken waarin per deel verschillende onderwerpen worden behandeld, werkboeken waarin kinderen worden uitgedaagd zelf op onderzoek uit te gaan over één bepaald onderwerp of al puzzelend meer leren over de natuur.

Er is voor iedere ontwikkelingsfase een geschikt werkboek. Zo kunnen ze ingezet worden als extra oefening of juist als extra uitdaging. Kinderen kunnen er grotendeels zelfstandig mee aan de slag, maar ook in een groepje of klassikaal. Je kunt onze werkboeken dan ook per set van 5 of los bestellen.

Bekijk hieronder meer informatie over de beschikbare reeksen, of ga direct naar de shop om alle leermiddelen binnen Natuuronderwijs te zien.

Vakgebied Natuuronderwijs | Kinheim

Reeksen binnen Natuuronderwijs

Blokboek Natuur

De reeks Blokboek Natuur laat zien dat de natuur nooit saai is, of je nu de jaaggewoonten van een huiskat bekijkt of het ontstaan van onweer. De blokboeken behandelen een grote verscheidenheid aan onderwerpen uit de natuur en natuurkunde en leggen daarmee een basis voor een onderzoekende houding en een besef van zorg voor het leven op aarde. De Blokboeken zijn geschikt voor zelfstandig werken en bevatten per onderwerp groepsopdrachten waarmee leerlingen in de mediatheek of op het internet aan de slag kunnen. Met de antwoordenboeken kunnen leerlingen de opdrachten zelf nakijken.

Blokboeken

Braintalent Natuur

Braintalent Natuur omvat vier werkboeken over Max die de spannende wereld om zich heen ontdekt. De werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor begaafde en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw, die meer uitdaging nodig hebben. De boeken kunnen gebruikt worden in kleine plusgroepen, maar zijn ook heel geschikt om klassikaal ingezet te worden, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus. De inhoud biedt verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof. Voor de leerkracht is er een handleiding met antwoorden en achtergrondinformatie beschikbaar.

Proefpakket Natuurpuzzels

Natuurpuzzels

In de reeks Natuurpuzzels zijn de onderwerpen uit de Blokboeken Natuur tot puzzels verwerkt. De puzzels bieden een leuke en ontspannende variatie op het omgaan met namen en begrippen uit de natuur, en vergroten zo de natuurkennis. Daarnaast bevorderen ze het vermogen tot doordenken en verscherpen ze het woordbeeld, omdat er steeds nauwkeurig gekeken en gezocht moet worden. De Natuurpuzzels gaan over flora en fauna, elementen en seizoenen, natuurverschijnselen en het menselijk lichaam. Natuurpuzzels zijn heel geschikt voor het zelfstandig werken.

Werkgidsen Natuur

De reeks Werkgidsen Natuur is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan de leerling die meer uitdaging wil. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik bij het zelfstandig werken, maar ook voor klassikaal projectonderwijs. Het thema van de Werkgids is opgesplitst in deelthema’s die afgerond worden met een weekopdracht. Door de aard van de opdrachten kan iedere leerling op zijn eigen niveau werken. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk, een muurkrant of een tentoonstelling. In elke Werkgids is een planning opgenomen waarin de leerling de beschikbare tijd en de status van de opdrachten kan bijhouden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!