Max duikt in de fonkelende wereld van kristallen

Max weet niet wat hij ziet als hij ‘s ochtends de deur van de woonkamer opendoet. Zijn opa heeft een enorm grote bergkristal meegenomen!

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-445-9 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Max weet niet wat hij ziet als hij ‘s ochtends de deur van de woonkamer opendoet. Zijn opa heeft een enorm grote bergkristal meegenomen! Zijn opa vertelt hem allerlei dingen over kristallen en hierdoor gaat Max op zoek naar het allerkleinste deeltje. Hij valt zelfs in zijn droom in een kristal, waardoor hij de binnenkant van een kristal nauwkeuriger kan onderzoeken.

Ook vragen als ‘hoe ontstaat een zoutkristalʼ, ‘waar hebben kristallen hun kleur en fonkelen vandaan?ʼ en ‘hoe wordt zo een grote bergkristal uit een rotswand gehaald?ʼ worden op een leuke en spannende manier beantwoord. Met dit werkboek wordt het ruimtelijk denken zeer sterk gestimuleerd. Naast tekst wordt de inhoud van dit werkboek ondersteund met talrijke foto’s, illustraties en tekeningen. Ook zijn er veel opdrachten, experimenten en YouTube filmpjes die de stof verder verduidelijken.

De serie ‘Natuurʼ van Braintalent omvat vier werkboeken over Max die de spannende wereld om zich heen ontdekt. De werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor begaafde en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw, die meer uitdaging nodig hebben. Ze kunnen gebruikt worden in kleine plusgroepen, maar zijn ook heel geschikt om klassikaal ingezet te worden, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus. De inhoud biedt verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof.

Voor de leerkracht is er een handleiding met antwoorden en achtergrondinformatie beschikbaar. Hierin zijn bij de opdrachten moeilijkheidsgraden aangebracht, zodat de leerkracht makkelijker kan beslissen welke opdracht het beste bij het niveau van de leerling past. Door de extra informatie in de handleidingen kan de leerkracht in sommige situaties naar eigen zicht de opdracht verder uitbouwen. De sjablonen voor het uitvoeren van de opdrachten bij hoofdstuk 4 kunnen gekopieerd worden en zijn te vinden achterin de handleiding. De handleiding bij het werkboek is daarom essentieel voor het oplossen van de opdrachten bij hoofdstuk 4.

De serie is origineel in het Duits verkrijgbaar.

In samenwerking met
Diasso

 

 

Recensie van Sylvia Drent in Digitaal handelingsprotocol begaafdheid (DHH)

‘De reeks Natuur past binnen het natuuronderwijs, maar is zeker ook breder in te zetten, bijvoorbeeld bij begrijpend lezen of het werken aan projecten. De vragen zijn over het algemeen open en zetten aan tot analytisch en creatief denken. De onderwerpen zijn interessant voor begaafde leerlingen. Voordeel van het materiaal is dat het ook klassikaal kan worden ingezet, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus.’

Extra informatie

Groepen

, ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…