Europese talen

Europese talen

De wereld wordt steeds groter. Het is dan ook handig “een woordje over de grens” te kunnen spreken. Onderzoek leert ook dat het leren van een andere taal de creativiteit en het zelfvertrouwen bevordert. Kinderen leren nadenken over taal en hier creatief mee om te gaan. Ze leren ook om te durven zich uit te spreken in een andere taal.

Het onderwijs van Engels in het basisonderwijs is verplicht vanaf groep 7, maar op veel basisscholen wordt er al eerder mee gestart. Frans en Spaans worden soms gegeven aan kinderen die meer uitdaging kunnen gebruiken.

Wij hebben diverse materialen waarmee kinderen met Europese Talen kunnen oefenen. Er zijn werkboeken met complete lessen, maar ook werkboeken waarbij de leerlingen door middel van puzzels oefenen met een vreemde taal.

De materialen zijn veelal zelfstandig te gebruiken door de leerlingen, maar ook klassikaal gebruik is een optie. De boeken bestaan uit verschillende delen die ook los van elkaar zijn te gebruiken. De aangeboden woorden sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Bekijk hieronder meer informatie over de beschikbare reeksen, of ga direct naar de shop om alle leermiddelen binnen Europese Talen te zien.

Vakgebied Europese Talen | Kinheim

Reeksen

Blokboek Engels

Blokboek Engels is een serie waarin leerlingen aan de hand van een verhaal meegenomen worden op ontdekkingsreis en spelenderwijs kennismaken met Engeland en de Engelse taal. De Blokboeken bestaan uit zes hoofdstukken met leesteksten, stripverhalen, informatieblokjes, oefeningen, puzzels, spelletjes en creatieve opdrachten. De Blokboeken zijn geschikt als kennismaking met de Engelse taal of als extra oefenmateriaal. Er kan zelfstandig in gewerkt worden of onder begeleiding van een leerkracht. Na vier maanden Engels kan de leerling er prima mee aan de slag.

Blokboeken

Proefpakket Engelse Puzzels

Engelse Puzzels

Engelse Puzzels zijn een speelse manier om de leerling vertrouwd te maken met de schrijfwijze en betekenis van Engelse woorden. In de puzzels zijn woorden gebruikt die aansluiten bij de leefwereld van de leerling, over onderwerpen als familie, school, vakantie en huisdieren. De leerkracht kan de puzzels een extra dimensie geven door de uitspraak met de groep te oefenen. De serie bestaat uit drie delen, die los van elkaar gebruikt kunnen worden.

Proefpakket Franse Puzzels

Franse Puzzels

Met Franse Puzzels kan de leerling op een speelse, mooi geïllustreerde manier vertrouwd raken met de schrijfwijze en betekenis van Franse woorden. Franse Puzzels zijn een verrijking van de kennis of een voorbereiding op het leren van een wereldtaal. De puzzelboeken bevatten woordzoekers, legletters, kruiswoordpuzzels en woordsudoku’s. De reeks bestaat uit drie delen die los van elkaar gebruikt kunnen worden.

Proefpakket Spaanse Puzzels

Spaanse Puzzels

Spaans wordt in veel landen gesproken. Denk maar eens aan al die mensen in Midden- en Zuid-Amerika! Spaans is dus een wereldtaal voor de toekomst. Maak kennis met Spaanse Puzzels. Sommige kinderen kennen misschien al een beetje Spaans omdat ze een keer in Spanje op vakantie zijn geweest, maar ook voor een eerste kennismaking is dit een leuke manier om de Spaanse taal te leren en te oefenen. In de Spaanse Puzzels staan de bekende woordzoekers en legletters. De woorden zijn leuk geïllustreerd en op thema bij elkaar geplaatst zodat er samenhang ontstaat.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!