Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven

NIEUW!

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. Gelukkig kunnen ze met de werkboeken van Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven stap voor stap oefenen in het vinden en oplossen van de juiste sommen bij redactiesommen en contextopgaven.

In deze werkboeken zit een handig stappenplan, het 'Speurblad', speciaal ontworpen als een uitklapblad. Zo kunnen de kinderen het er altijd makkelijk bijhouden wanneer ze het nodig hebben. Eerst gaan ze aan de slag met het goed leren van dit stappenplan. Daarna nemen we ze stapje voor stapje minder aan de hand, zodat ze uiteindelijk zelfverzekerd en zelfstandig aan het oefenen gaan. De sommen zijn slim gebundeld per thema. Deze thema’s sluiten perfect aan bij de belevingswereld van de kinderen, waardoor de opdrachten echt betekenisvol en leuk worden.

In de verhaaltjessommen komen alle onderdelen van rekenen op een speelse manier terug. Denk hierbij aan getallen & getalrelaties, optellen & aftrekken, vermenigvuldigen & delen, breuken & procenten, meten & meetkunde, geld & geldzaken, klokkijken & kalender lezen en tabellen & grafieken. De sommen staan per onderdeel in subtiel gekleurde vakken, zodat leerkrachten gemakkelijk de resultaten kunnen analyseren. Zo kunnen ze de voortgang van de leerlingen gemakkelijk bijhouden en inspelen op hun individuele behoeften. Eventueel kan er verdere remediering plaatsvinden met een van onze andere Kerndoeltrainers.

Naast de verhaaltjessommen vind je ook rekentaalopdrachten in het boek. Hiermee oefenen de leerlingen de rekentaalwoorden die ze nodig hebben om redactiesommen en contextopgaven goed te begrijpen. Achterin het boek staat een handig overzicht met de meest voorkomende rekentaalwoorden. Zo hebben de kinderen altijd een handig naslagwerk bij de hand.

Alle verhalen zijn ook ingesproken. Dit betekent dat zelfs kinderen die moeite hebben met lezen, op hun eigen rekenniveau kunnen blijven oefenen. Ze kunnen de verhalen beluisteren en zo ook de moeilijke woorden beter begrijpen. Hierdoor wordt het oefenen niet alleen leuker, maar ook toegankelijker voor iedereen.

Ontvang nu tijdelijk gratis proeflessen uit Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven!

Oefenboeken

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven A

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel A leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven t/m 20.
Groep 3, Groep 4
Extra oefenen

€ 9,95

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven B

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel B leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven t/m 100.
Groep 4, Groep 5
Extra oefenen

€ 9,95

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven C

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel C leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven t/m 1.000.
Groep 5, Groep 6
Extra oefenen

€ 9,95

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven D

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel D leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven t/m 10.000.
Groep 6, Groep 7
Extra oefenen

€ 9,95

Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven E

In het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen. In deel E leren zij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan de oplossing te vinden van verhaaltjessommen en contextopgaven > 10.000.
Groep 7, Groep 8
Extra oefenen

€ 9,95

Proefpakket Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven

Het proefpakket Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven omvat een exemplaar van elk deel.

Mocht de inhoud niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je het pakket binnen acht dagen – in dezelfde verpakking en voldoende gefrankeerd – terugsturen.

€ 45,50

Weinig instructie

Je hoeft als leerkracht geen uitgebreide instructie te geven bij het materiaal.

Zelfstandig te maken

Kinderen kunnen zonder bemoeienis van de leerkracht met het materiaal werken.

Op eigen niveau

Werkboeken zijn op ieder niveau en los te verkrijgen, zodat ieder kind op maat geholpen kan worden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie!