Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen C

In Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen C wordt op een leuke manier geoefend met de tijd zoals we die in het dagelijks leven tegenkomen. In dit deel gaat het van seconden tot en met millennia. Kerndoel 33 & 51 vormen het uitgangspunt van deze reeks.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-432-9 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Overal zijn klokken en tijd is belangrijker dan ooit. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen om de klok te kennen en de kalender te begrijpen. Dat is precies waar de reeks Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen voor bedoeld is.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn. Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen richt zich op uren, kwartieren, minuten en seconden, maar ook op dagen, weken, maanden, jaren, eeuwen en zelfs millennia. Deze verschillende tijdseenheden worden verkend, herkend en begrepen, zodat er mee gerekend kan worden en het tijdsbegrip wordt ontwikkeld. De kerndoelen 33 en 51 vormen het uitgangspunt van deze reeks waarbij wij dit kerndoel hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Een aantal deelgebieden beginnen met een uitlegpagina met verduidelijkende afbeeldingen. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen C bevat o. a. verschillende oefeningen rond tijd van seconden tot en met millennia.

Begrippen rond klok en kalender
In het blok Begrippen rond klok en kalender wordt kennisgemaakt met begrippen als Romeinse cijfers op de klok, schrikkeldag, jubilea en lustra.

Aflezen van seconden op de analoge klok
In het blok Aflezen van seconden op de analoge klok gaat het om het herkennen, benoemen en aangeven van verschillende tijdsaanduidingen met de secondewijzer op de analoge klokken.

Aflezen van seconden op de digitale klok
Ook in het blok Aflezen van seconden op de digitale klok gaat het om het herkennen, benoemen en aangeven van verschillende tijdsaanduidingen met seconden op digitale klokken en om het herkennen, benoemen en aangeven van honderdsten van een seconde op de digitale stopwatch.

Vergelijken analoog – digitaal tot en met seconden
Als de tijdsaanduidingen met seconden voldoende geoefend zijn, worden in het blok Vergelijken analoog – digitaal tot en met seconden de tijdsaanduidingen op de analoge klok vergeleken met de tijdsaanduidingen op de digitale klok en omgekeerd.

Omrekenen van seconden tot en met millennia
In het blok Omrekenen van seconden tot en met millennia wordt geoefend om verschillende tijdsaanduidingen in hele uren, halve uren, kwartieren en minuten in seconden om te rekenen en omgekeerd, alsmede weken, maanden, jaren, decennia, eeuwen en millennia om te rekenen.

Berekenen van tijdsverschil tot en met seconden
In het blok Berekenen van tijdsverschil tot en met seconden gaat het om het berekenen van de tijdsduur
tussen twee gegeven tijdsaanduidingen met seconden op analoge en digitale klokken.

Aflezen van diverse notaties rond de kalender
Bij Aflezen van diverse notaties rond de kalender gaat het om het herkennen en benoemen van de verschillende manieren waarop kalenders gebruikt worden.

Tijdsbesef en tijdsduur rond diverse kalenders
In het blok Tijdsbesef en tijdsduur rond diverse kalenders wordt geoefend met het verstrijken van tijd in jaren en eeuwen, in het eigen leven en in de geschiedenis.

Klok en kalender in andere grootheden en tijdzones
Het begrip tijd gebruiken in combinatie met andere grootheden en kennismaken met de diverse tijdzones staat centraal in het blok Klok en kalender in andere grootheden en tijdzones.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…