Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen A

In Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen A wordt op een leuke manier geoefend met de tijd zoals we die in het dagelijks leven tegenkomen. In dit deel gaat het om uren en halve uren, dagen en weken. Kerndoel 33 & 51 vormen het uitgangspunt van deze serie.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-430-5 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Overal zijn klokken en tijd is belangrijker dan ooit. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen om de klok te kennen en de kalender te begrijpen. Dat is precies waar de serie Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen voor bedoeld is.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn. Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen richt zich op uren, kwartieren, minuten en seconden, maar ook op dagen, weken, maanden, jaren, eeuwen en zelfs millennia. Deze verschillende tijdseenheden worden verkend, herkend en begrepen, zodat er mee gerekend kan worden en het tijdsbegrip wordt ontwikkeld. De kerndoelen 33 en 51 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij dit kerndoel hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Een aantal deelgebieden beginnen met een uitlegpagina met verduidelijkende afbeeldingen. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Klokkijken & Kalender lezen A bevat o. a. verschillende oefeningen rond uren, halve uren en de dagen van de week.

Begrippen van dag tot maand
In het blok Begrippen van dag tot maand wordt kennisgemaakt met begrippen die bij een periode van een dag tot een maand horen, zoals de namen van de dagen en de dagdelen.

Aflezen van hele en halve uren op de analoge klok
In het blok Aflezen van hele en halve uren op de analoge klok gaat het om het herkennen, benoemen en aangeven van verschillende tijdsaanduidingen met het hele uur en het halve uur op de analoge klokken.

Aflezen van hele en halve uren op de digitale klok
Ook in het blok Aflezen van hele en halve uren op de digitale klok gaat het om het herkennen, benoemen en aangeven van verschillende tijdsaanduidingen met het hele uur en het halve uur op de digitale klokken.

Vergelijken analoog – digitaal met hele en halve uren
Als de hele uren en halve uren voldoende geoefend zijn, worden in het blok Vergelijken analoog – digitaal met hele en halve uren tijdsaandingen op de analoge klok vergeleken met de tijdsaanduidingen op de digitale klok en omgekeerd.

Omrekenen van hele en halve uren
In het blok Omrekenen van hele en halve uren wordt geoefend om hele uren om te rekenen in het aantal halve uren en omgekeerd.

Berekenen van tijdsverschil met hele en halve uren
In het blok Berekenen van tijdsverschil met hele en halve uren gaat het om het berekenen van de tijdsduur tussen twee gegeven tijdsaanduidingen in hele en halve uren op analoge en digitale klokken.

Aflezen van eenvoudige kalenders
Bij Aflezen van eenvoudige kalenders moet de juiste informatie herkend en benoemd worden op eenvoudige kalenders.

Tijdsbesef en tijdsduur rond diverse ritmes van de kalender
In het blok Tijdsbesef en tijdsduur rond diverse ritmes van de kalender wordt met dagritme, weekritme, jaarritme en cyclische tijdsaanduidingen geoefend.

Klok en kalender in eenvoudige contexten
Redeneren over tijd in passende probleemsituaties staat centraal in het blok Klok en kalender in eenvoudige contexten.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…