Spreekwoorden & Gezegden

In Spreekwoorden & Gezegden staan meer dan honderd spreekwoorden en gezegden om mee te oefenen.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-315-5 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

In Spreekwoorden & Gezegden worden er geen appels met peren vergeleken, maar moeten wel de handen uit de mouwen gestoken worden. Want ook al ben je niet van alle markten thuis, als alle spreekwoorden en gezegden uit dit oefenboek bekend zijn, zal je niet snel iemand in het harnas jagen.

In Spreekwoorden & Gezegden staan meer dan honderd spreekwoorden en gezegden om mee te oefenen. Want naast het leren kennen van een groot aantal spreekwoorden, is het de bedoeling dat de leerlingen de spreekwoorden weten toe te passen in het dagelijks taalgebruik.

De spreekwoorden zijn ingedeeld in de thema’s: in en rond het huis, eten & drinken, kleding en lichaamsdelen, dieren, in stad en land, werk & geld en geschiedenis. Binnen elk thema is gekozen voor eenzelfde  structuur. Op de eerste twee bladzijden staan zestien spreekwoorden met daaronder steeds drie mogelijke betekenissen.  Elk antwoord verwijst naar een figuurtje, zodat na acht spreekwoorden met deze figuurtjes een nieuw spreekwoord te ontdekken is. Op de volgende twee bladzijden staan vier opdrachten met de zestien spreekwoorden uit het thema.

Voor groep 5 t/m 8.  Achterin dit boek staan de antwoorden bij de opdrachten.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…