Werkgids Taaldieren

Werkgids Taaldieren is een project over de Nederlandse taal en kinderliteratuur met dieren in de hoofdrol!

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-294-3 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

De reeks Werkgidsen is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan de leerling die meer uitdaging wil. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik bij het zelfstandig werken, maar ook voor klassikaal projectonderwijs. Het thema van de Werkgids is opgesplitst in deelthema’s die afgerond worden met een weekopdracht. Door de aard van de opdrachten kan iedere leerling op zijn eigen niveau werken. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk, een muurkrant of een tentoonstelling. In de Werkgids is een planning opgenomen waarin de leerling de beschikbare tijd en de status van de opdrachten kan bijhouden. Er zijn Werkgidsen voor de onderbouw en voor de bovenbouw.

Taaldieren gaat van A tot Z over de aanwezigheid van dieren in de Nederlandse taal en kinderliteratuur. Kinderen maken al heel jong kennis met dieren in de taal. Ze leren dat een koe ‘boe’ zegt en een kip ‘tok’. Ze worden voorgelezen over De Gelaarsde Kat, die vele jaren later plaatsmaakt voor de fabelachtige wezens in Harry Potter. Maar ze leren ook woorden als hondsmoe en boekenwurm kennen.

Taaldieren gaat dus over dieren in woorden, in uitdrukkingen, verhalen, strips en prentenboeken, in liedjes en in gedichten. Het is prachtig versierd met boekomslagen en illustraties. De opdrachten variëren van het opzoeken van informatie op het internet of in de bibliotheek tot het lezen en schrijven van verhalen en het maken van een dierenkwartet. De eindopdracht is het samenstellen van een eigen bundel, compleet met een mooi boekomslag en een wervende flaptekst.

Voor groep 6 t/m 8.

Extra informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…