Blokboek Spelkwartier D

Blokboek Spelkwartier D is geschikt voor groep 6 & 7. In dit deel komen bijvoorbeeld de g als ‘zj’, de t als ‘th’ en woorden die eindigen op -tie of op -sch aan de orde. Verder is er aandacht voor het gebruik van de apostrof, zowel bij meervoudswoorden als aan het begin van een zin, zoals in ‘s avonds.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-328-5 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Goed spellen is wat in de Blokboeken Spelkwartier geoefend wordt, een kwartier per keer is al voldoende. En dankzij de gevarieerde oefeningen met leuke illustraties, leren de kinderen op speelse wijze de spellingsproblemen op te lossen. Spelkwartier kan naast de reguliere lesmethode ingezet worden.

In de Blokboeken worden twaalf verschillende spellingscategorieën behandeld die bij het niveau van de kinderen passen. Achterin elk boek is een overzicht toegevoegd waarmee snel bekeken kan worden welke categorieën per deel voor komen.

Per categorie zijn twee bladzijden met gevarieerde oefeningen.  Doordat de categorieën een aantal maal per deel  herhaald worden, leren de kinderen de spellingsproblemen in de loop van het jaar op te lossen. Na elke vier categorieën wordt er een toets gemaakt met daarbij een speelse activiteit: een puzzel, een kleurplaat of een verhaal schrijven. Per toets kunnen de kinderen achterin het werkboek aangeven hoe ze deze gemaakt hebben. Met nog twee extra bladzijden herhalingsoefeningen wordt elk blok afgesloten. Alle oefeningen kunnen op school of thuis geheel zelfstandig gemaakt worden.

Blokboek Spelkwartier D is geschikt voor groep 6 & 7. Dit deel biedt veel nieuwe categorieën, maar ook herhaling van categorieën. Nieuwe categorieën die in dit deel aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: g als ‘zj’, de t als ‘th’ en woorden die eindigen op -tie of op -sch. Verder is er aandacht voor het gebruik van de apostrof, zowel bij meervoudswoorden als aan het begin van een zin, zoals in ‘s avonds bijvoorbeeld. Categorieën die herhaald worden zijnde open & gesloten lettergreep, de -au- & -ou-, -d & -t en de -lijk & -ig woorden, om een aantal te noemen.

Dit deel heeft een aantal leuke puzzelopdrachten zodat de kinderen op een speelse manier met spelling bezig zijn.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…