Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen E

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen E richt zich op de tafels boven de 100, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-398-8 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Steeds hetzelfde getal optellen? Als je er geen tijd voor hebt, kun je beter vermenigvuldigen. Het is dan wel belangrijk om inzicht in keersommen te hebben en om de tafels te automatiseren. Om dit te ontwikkelen ga je stap voor stap van concreet naar abstract. Met strategieën wordt geleerd om makkelijke tafels te gebruiken bij moeilijke opgaven, en om met keersommen de deeltafels onder de knie te krijgen.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn.
Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen richt zich op de tafels en deeltafels, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Met concrete en betekenisvolle opdrachten wordt stap voor stap naar de abstracte tafels toegewerkt. Ook allerlei handige strategieën worden hierbij niet vergeten. Uiteindelijk gaat het er om de handelingen snel uit te voeren waardoor ingewikkelde berekeningen minder tijd zullen kosten. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen E bevat gevarieerde en betekenisvolle oefeningen uit de tafels boven de 100 met de volgende leerdoelen:

Verdubbelen en halveren tafels > 100
In het blok Verdubbelen en halveren tafels > 100 wordt deze strategie eerst met concrete voorbeelden geoefend bij honderdtal tafels waarna de stap naar abstracte sommen volgt.

Omwisselen en omvormen tafels > 100
In het blok Omwisselen en omvormen tafels > 100 wordt met de strategie omwisselen het inzicht ontwikkeld waarbij het omwisselen van de tafel kan helpen een keersom > 100 makkelijker te maken. Bij omvormen wordt geoefend met een deelsom naar een keersom > 100 omvormen en andersom.

Deeltafels grotere getallen (met rest)
In het blok Deeltafels grotere getallen (met rest) worden deelsommen en strategieën, zoals de getallenlijn en splitsen, gebruikt om deze lastige sommen uit te rekenen.

Honderdtal tafels en honderdtal deeltafels
De eerder geautomatiseerde tafels en deeltafels kunnen nu gebruikt worden voor het oplossen van de tafels en deeltafels met grote getallen. In het blok Honderdtal tafels en honderdtal deeltafels worden deze sommen met behulp analogiesommen geoefend.

Onder elkaar t/m 100.000
In het blok Onder elkaar t/m 100.000 worden keersommen cijferend uitgerekend. Bij deelsommen onder elkaar worden ook sommen met rest geoefend.

Schatten met tafels tot 1.000
Soms hoeven tafels en deeltafels niet precies uitgerekend te worden en volstaat het om de uitkomst globaal uit te rekenen. In het blok Schatten met tafels tot 1.000 wordt hiermee geoefend.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…