• Er was eens ... Een boek
  • Er was eens ... Een boek
  • Er was eens ... Een boek
  • Er was eens ... Een boek
  • Er was eens ... Een boek

Er was eens … een boek

In Er was eens… een boek worden leerlingen stap voor stap begeleid bij het schrijven van een boekverslag.

€ 9,95

Wissen
Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-269-1 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Voor alle basisschoolleerlingen die het lezen machtig zijn, is er een aantrekkelijk vormgegeven boek waar ze een leesdossier van hun favoriete boeken van kunnen maken, op hun eigen niveau.

In Er was eens… een boek worden leerlingen stap voor stap begeleid bij het schrijven van een boekverslag. Op de invulpagina’s van het leesdossier noteren de leerlingen de gegevens over onder meer de schrijver en de illustrator, het verhaal, de hoofdpersonen en het genre. Daarnaast kunnen ze hun mening geven en het boek beoordelen met een cijfer. Ook worden ze aangemoedigd om er extra informatie over op te zoeken. Er was eens… een boek besteedt uitgebreid aandacht aan de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleeswedstrijd (met tips voor voorlezers), de Nederlandse Kinderjury (met steminformatie) en andere kinderboekenprijzen. Achterin het boek zitten een leesverlanglijst en een pagina voor ‘vriendenleestips’.

Honderden kinderboekenschrijvers schrijven de mooiste verhalen en boeken voor kinderen van alle leeftijden. Met behulp van ‘Er was eens … een boek’ kunnen leerlingen op hun eigen niveau een verslag schrijven van de boeken die ze hebben gelezen. Op deze manier leggen ze een eigen leesdossier aan.

‘Er was eens … een boek’ is een invulboekje voor alle kinderen op de basisschool die kunnen lezen. De leerlingen kunnen op de invulpagina’s praktische gegevens invullen over de schrijver, het verhaal, de hoofdpersonen, het genre, hun mening over het boek en de illustrator. In het boekje worden de leerlingen stap voor stap begeleid bij het schrijven van een boekverslag. Voor de bovenbouw is er een duidelijke uitleg hoe een samenvatting en een eigen mening geschreven moeten worden.

De leerlingen worden aangemoedigd om extra informatie op te zoeken over hun boek, over de schrijver en de illustrator. Daarnaast wordt in dit leesdossier aandacht besteed aan de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleeswedstrijd, de Nederlandse Kinderjury en andere kinderboekenprijzen.

• Er is ruimte voor het bespreken van twaalf boeken.
• Leerlingen leren om boeken te beschrijven, structureren en beoordelen.
• Het ontwikkelen van deze vaardigheden sluit aan bij de kerndoelen voor schriftelijk taalonderwijs.

Extra informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

,

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…