Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen C

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen C richt zich op de tafels 1 t/m 10, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-396-4 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Steeds hetzelfde getal optellen? Als je er geen tijd voor hebt, kun je beter vermenigvuldigen. Het is dan wel belangrijk om inzicht in keersommen te hebben en om de tafels te automatiseren. Om dit te ontwikkelen ga je stap voor stap van concreet naar abstract. Met strategieën wordt geleerd om makkelijke tafels te gebruiken bij moeilijke opgaven, en om met keersommen de deeltafels onder de knie te krijgen.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn.
Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen richt zich op de tafels en deeltafels, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Met concrete en betekenisvolle opdrachten wordt stap voor stap naar de abstracte tafels toegewerkt. Ook allerlei handige strategieën worden hierbij niet vergeten. Uiteindelijk gaat het er om de handelingen snel uit te voeren waardoor ingewikkelde berekeningen minder tijd zullen kosten. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen C bevat gevarieerde en betekenisvolle oefeningen uit de tafels 1 t/m 10 met de volgende leerdoelen:

Verdubbelen en halveren tafels 1 t/m 10
In het blok Verdubbelen en halveren tafels 1 t/m 10 wordt deze strategie eerst met concrete voorbeelden geoefend waarna de stap naar abstracte getallen en sommen wordt gemaakt. De nadruk ligt hierbij op de tafels van 7, 8 en 9.

Omwisselen en omvormen tafels 1 t/m 10
In het blok Omwisselen en omvormen tafels 1 t/m 10 wordt met de strategie omwisselen het inzicht ontwikkeld waarbij het omwisselen van de tafel kan helpen een keersom (7, 8 en 9) makkelijker te maken. Bij de strategie omvormen wordt geoefend met omvormen van een deelsom naar een keersom en andersom.

Tafels 1 t/m 10
In het blok Tafels 1 t/m 10 worden de keersommen uit de tafels van 1 t/m 10 inzichtelijk en met behulp van de diverse strategieën aangeboden. Een handig tafelschema voor de tafel van 7, 8 en 9 ontbreekt hierbij niet.

Deeltafels 1 t/m 10
In het blok Deeltafels 1 t/m 10 worden deelsommen uit de tafels van 1 t/m 10 en strategieën om deze uit te rekenen geïntroduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van afbeeldingen om een en ander inzichtelijk te maken.

Automatiseren tafels 1 t/m 10
In het blok Automatiseren 1 t/m 10 worden eerst de tafels 7, 8 en 9 nog eens geoefend en op tijd gemaakt. Hierna moeten alle tafels t/m 10 op tijd gemaakt worden. Zo kan gekeken worden of de keersommen voldoende geautomatiseerd zijn.

Onder elkaar t/m 1.000
In het blok Onder elkaar t/m 1.000 worden keersommen kolomsgewijs uitgerekend, waarvan de uitkomst niet boven de 1.000 komt. Op deze manier krijgen de leerlingen inzicht wat er gebeurt bij het onder elkaar uitrekenen van keersommen. Ook kleine deelsommen worden in dit blok onder elkaar uitgerekend. Leerlingen krijgen hierbij de ruimte om telkens kleine ‘hapjes’ te nemen.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…