• Blokboek Ontleden
  • Blokboek Ontleden
  • Blokboek Ontleden
  • Blokboek Ontleden
  • Blokboek Ontleden

Blokboek Ontleden

Het Blokboek Ontleden is onderverdeeld in twee gedeelten. In het eerste deel van het boek komen met name de zinsdelen aan de orde, van de persoonsvorm tot het naamwoordelijk gezegde. Het tweede deel gaat over de woordsoorten, van lidwoorden tot hulpwerkwoorden.

€ 9,95

Wissen
isbn: 978-90-6052-258-5 Categorieën: ,

Beschrijving

Taalkundig ontleden is voor veel leerlingen niet eenvoudig! Het ontrafelen van zinnen en het juist benoemen van woordsoorten kan een lastige opgave zijn. In het Blokboek Ontleden wordt hier goed rekening mee gehouden. Door de logische opbouw en de korte, heldere uitleg krijgen leerlingen al snel inzicht in de constructie van een zin en leren ze zinsdelen en woordsoorten herkennen. Daardoor ontdekken ze dat elk zinsdeel een bepaalde functie heeft. Leerlingen kunnen met dit boek zelfstandig aan de slag, maar het is ook geschikt om klassikaal mee te werken. De antwoorden kunnen door de leerling zelf worden nagekeken.

Het Blokboek Ontleden is onderverdeeld in twee gedeelten. In het eerste deel van het boek komen met name de zinsdelen aan de orde, van de persoonsvorm tot het naamwoordelijk gezegde. Het tweede deel gaat over de woordsoorten, van lidwoorden tot hulpwerkwoorden. Elke uitleg wordt gevolgd door wat voorbeelden. Daarna gaan de leerlingen zelf aan het werk en laten ze in een dertigtal zinnen zien of ze de stof onder de knie hebben. In het boek zijn drie toetsen opgenomen. De leerkracht kan bij de correctie hiervan direct zien of de leerling de behandelde stof heeft begrepen, of dat er misschien nog wat meer oefening nodig is.

Extra informatie

Groepen

, ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…