Blokboek Ontleden II

Blokboek Ontleden II is het tweede deel van de reeks Blokboek Ontleden. Hierin wordt verder geoefend met redekundig ontleden (zinsontleding) en taalkundig ontleden (woordbenoeming). Net als in deel I is er telkens eerst een heldere uitleg met voorbeelden. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan het werk.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-451-0 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Taalkundig en redekundig ontleden is voor veel leerlingen niet eenvoudig! Het ontrafelen van zinnen en het juist benoemen van woordsoorten kan een lastige opgave zijn. In het Blokboek Ontleden wordt hier goed rekening mee gehouden. Door de logische opbouw en de korte, heldere uitleg krijgen leerlingen al snel inzicht in de constructie van een zin en leren ze zinsdelen en woordsoorten herkennen. Daardoor ontdekken ze dat elk zinsdeel een bepaalde functie heeft. Leerlingen kunnen met dit boek zelfstandig aan de slag, maar het is ook geschikt om klassikaal mee te werken. De antwoorden kunnen door de leerling zelf worden nagekeken.

Blokboek Ontleden II is het tweede deel van de reeks Blokboek Ontleden. Hierin wordt verder geoefend met redekundig ontleden (zinsontleding) en taalkundig ontleden (woordbenoeming). Eerst wordt het verschil tussen redekundig en taalkundig ontleden uitgelegd. Vervolgens volgt per onderdeel (van zinsdelen tot woordsoorten) telkens eerst een heldere uitleg met voorbeelden. Hierna gaan de kinderen zelf aan het werk en oefenen ze uitgebreid met de aangeboden stof. De laatste bladzijden bestaan uit herhaling waarin alle onderdelen door elkaar worden geoefend. Dit kan ook als toets gebruikt worden. Helemaal achteraan staat een heldere samenvatting wat als naslagwerk gebruikt kan worden.

Extra informatie

Groepen

, ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…