Geplaatst op

Pien wil de wereld zien

De negen jaar oude Pien is tijdens de zomervakantie in Nederland komen wonen. Eerst woonde ze op Curaçao en dat beviel haar goed. Maar nu, na de verhuizing, moet ze wennen aan de nieuwe school en klasgenoten. Ze heeft last van heimwee en ze mist haar hondje Loekie, dat op Curaçao achterbleef.
Op haar eerste schooldag ontdekt Pien op het schoolplein de magie van de tapschoenen, waarmee ze kan reizen. Zo kan ze de hele wereld zien. Hoe dat precies zit…

Maar Pien wil de wereld zien is meer dan alleen een spannend verhaal. Bij elk hoofdstuk horen gevarieerde en uitdagende opdrachten die uitgaan van taxonomie van Bloom. Er zijn onderzoeksvragen over taal, cultuur en geschiedenis uit andere landen en door de diverse opdrachten worden de kinderen aangezet om verder na te denken en open te staan voor anderen. Hierbij maken ze gebruik van diverse bronnen (internet, filmpjes, atlassen) om antwoorden te vinden. Er wordt getekend en geknutseld en er wordt een beroep gedaan op de eigen fantasie. Soms telt de persoonlijke mening van de kinderen en mag er gediscussieerd worden. Ook zijn er opdrachten die aanzetten tot bewegen; de ene keer in de vorm van tapdans, een andere keer gaat het om een klimspel.
In deel 1  komen de volgende landen aan de orde: Curaçao, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Nederland. In het tweede deel  – dat medio januari 2019 verschijnt – zijn dat België, Marokko, Turkije, Rusland, Afghanistan, Syrië en China.

Pien wil de wereld zien is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5 die extra uitdaging aankunnen en daarom speciaal geschikt voor de plusklas en verschijnt per 1 september 2018.

Bekijk de preview