Geplaatst op

Nieuw materiaal hoogbegaafde kinderen

Onze nieuwe serie Braintalent Natuur is uitgebreid: Max duikt in de fonkelende wereld van kristallen. De kinderen worden in dit werkboek meegezogen in een spannend verhaal en ondertussen leren ze van alles over kristallenNaast tekst wordt de inhoud van dit werkboek ondersteund met talrijke foto’s, illustraties en tekeningen. Ook zijn er veel opdrachten, experimenten en YouTube filmpjes die de stof verder verduidelijken.

Max weet niet wat hij ziet als hij ‘ s ochtends de deur van de woonkamer open doet. Zijn opa heeft een enorm grote bergkristal meegenomen! Zijn opa vertelt hem allerlei dingen over kristallen. Hierdoor gaat Max op zoek naar het allerkleinste en valt zelfs in zijn droom in een kristal. Zo kan hij de binnenkant van een kristal nauwkeuriger onderzoeken.

Maar ook vragen als ‘hoe ontstaat een zoutkristal?ʼ, ‘waar hebben kristallen hun kleur en fonkelen vandaan?ʼ en ‘hoe wordt zo een grote bergkristal uit een rotswand gehaald?ʼ worden op een leuke en spannende manier beantwoord. Met dit werkboek wordt het ruimtelijk denken zeer sterk gestimuleerd.

De serie Braintaltent Natuur bestaat nu, naast dit nieuwste werkboek, uit Max en de sprekende boomMax en de ongelofelijke reis van de vlinder en Max wordt het heet onder zijn voeten. De werkboeken zijn te gebruiken voor kinderen uit de midden- en bovenbouw in een plusklas, maar ook in een reguliere klas zijn ze goed te gebruiken voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben.

Bekijk & Bestel