• Zelfstandig Taal 5
  • Zelfstandig Taal 5
  • Zelfstandig Taal 5
  • Zelfstandig Taal 5
  • Zelfstandig Taal 5

Zelfstandig Taal 5

Zelfstandig Taal 5 bevat opdrachten over verkleinwoorden, zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en tegenstellingen.

€ 9,95

Wissen
isbn: 978-90-6052-182-3 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Zelfstandig werken en zélf je opgaven nakijken: dat maakt Zelfstandig Taal voor de leerling heel aantrekkelijk! Met deze unieke, speelse werkvorm kan de leerling – los van leerkracht en groep – in zijn eigen tempo oefenen met taal. De oefenboeken Zelfstandig Taal zijn geschikt voor de groepen 4 t/m 8 van het basisonderwijs.
Door de oplopende moeilijkheidsgraad zijn ze zowel geschikt voor de leerling die extra uitdaging nodig heeft als voor de leerling die extra oefening kan gebruiken. Alle aspecten van taal komen in de verschillende delen aan bod, van lidwoorden, werkwoorden en zelfstandig naamwoorden tot zinnen, vergelijkingen en synoniemen.

De opgaven in Zelfstandig Taal zijn steeds op dezelfde manier opgebouwd. Op elke bladzijde staat een vierkant met zestien tot twintig geruite vakken. In elk vak staat de opgave in het grijze ruitje en dienen de blanco ruitjes als antwoordmogelijkheid. De leerling zet een kruisje bij het antwoord van zijn keuze. Na het aankruisen van alle antwoorden legt hij het Correctievel over het vierkant. Het Correctievel heeft transparante, gekleurde ruitjes, waardoor de goede antwoorden als het ware dezelfde kleur krijgen. Dit maakt van nakijken een leuke klus en dat stimuleert de leerling om verder te gaan!

Zelfstandig Taal 5 bevat opdrachten over verkleinwoorden, zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en tegenstellingen. De leerling leert welke woorden bij elkaar horen, wanneer bijvoorbeeld een aa of een a in een woord gebruikt moet worden en gaat hij/zij aan de slag met rijmwoorden. Verder komen er allerlei andere nuttige onderwerpen aan de orde, zoals beroepen, uitdrukkingen, dagen & maanden en leert de leerling spelenderwijs het alfabet.

Extra informatie

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…