Lees Aardig 7/8

In Lees Aardig 7-8 staan fictie-verhalen, informatieve teksten, een interview, een recept, een reclamefolder, een brief, verschillende krantenberichten en columns.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-287-5 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Lees Aardig is een serie werkboeken voor praktisch en begrijpend lezen voor groep 3 tot en met groep 8. De boeken kunnen ter ondersteuning of als extra oefenmateriaal worden gebruikt, naast bestaande taalmethodes of andere methodes voor begrijpend lezen. Verschillende bekende auteurs hebben teksten beschikbaar gesteld voor deze serie. De teksten en begeleidende illustraties zijn daarom gevarieerd en eigentijds. Leerlingen kunnen op hun eigen leesniveau instappen en de opdrachten zelfstandig maken.

Lees Aardig bestaat uit zes werkboeken met elk twintig lessen. Elke les bestaat uit een tekst, duidelijk voorzien van AVI- en CLIB-niveau, met afwisselende vragen en opdrachten. Door de lessen heen wordt een beroep gedaan op verschillende leesvaardigheden. De leerling leert relaties te leggen in en buiten de tekst, structuur en tekstsoort te herkennen, thema en doel van de tekst te bepalen en beoordelen en te reflecteren. De antwoordenboeken hebben een puntensysteem, waarmee bij elke les maximaal 10 punten te behalen zijn.

In Lees Aardig 7-8 staan fictie-verhalen, informatieve teksten, een interview, een recept, een reclamefolder, een brief, verschillende krantenberichten en columns. Een aantal leesteksten in dit werkboek zijn geschreven door gerenommeerde schrijvers en journalisten.

De meeste teksten in dit werkboek hebben een AVI-niveau tussen AVI E6 en AVI + en een CLIB-niveau varierend van CLIB 7 tot CLIB plus.
In sommige gevallen zijn het AVI- en/of CLIB-niveau lager, maar wordt de moeilijkheidsgraad bepaald door het abstractieniveau en het thema van de tekst.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…