Cryptologisch II

Cryptologisch II biedt de leerling nog meer uitdagingen op het gebied van taalvaardig denkwerk.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-190-8 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Taalbegaafde leerlingen in de bovenbouw worden uitgedaagd door de boeken Cryptologisch I en II, waarin ze stap voor stap de geheimen van de cryptische omschrijving ontdekken. Ze worden aangemoedigd zich vast te bijten in een van de lastigste kruiswoordpuzzels: het cryptogram. De leerling krijgt uitleg over de tien meest voorkomende ‘sleutels’ om het verborgen woord in een cryptogram te vinden. Voor het vinden van de juiste sleutel moet de leerling logisch denken, wat de titel van deze boeken voor taalvaardige doorzetters verklaart.

Cryptologisch legt zo een stevige basis voor het kunnen oplossen van cryptogrammen met twee sterren. De boeken zijn geschikt voor klassikaal en zelfstandig werken.

Cryptologisch II biedt de leerling nog meer uitdagingen op het gebied van taalvaardig denkwerk. De leerling kan zelfstandig of in groepsverband aan de slag met de vele interessante cryptische omschrijvingen. De leerling duikt in de wereld van anagrammen, cijfersloten, synoniemen en homoniemen en zal in de omschrijvingen vele spreekwoorden en gezegden ontdekken. Hoewel het eerste deel  Cryptologisch I niet noodzakelijk vooraf gaat aan dit deel, kan het wel verhelderend en stimulerend werken.
Achterin het boek staan vele verduidelijkende tips.

Extra informatie

Groepen

, ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…