Dik in orde

Dik in orde is een project over gezonde voeding, een gezond gewicht en het belang van beweging.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-257-8 Categorieën: ,

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Dik in orde is een project over gezonde voeding, een gezond gewicht en het belang van beweging. Het doel van het project is kinderen een beter inzicht in hun eet- en leefgewoonten te laten krijgen, zodat ze die als dat nodig is kunnen veranderen. De leerlingen sluiten het project af door een tentoonstelling in te richten over gezonde voeding en beweging. Er kan ook een gezamenlijk schoolontbijt worden georganiseerd.

In vijf hoofdstukken komen de energiebalans, de schijf van vijf, het belang van bewegen, een ‘ideaal’ gewicht en de gouden regels voor een gezond eet- en leefpatroon aan bod. Hoofdstuk zes gaat over de tentoonstelling. De inleiding bij elk hoofdstuk wordt klassikaal behandeld, waarna de leerlingen in groepjes de opdrachten zelfstandig kunnen maken. Zo tellen ze bijvoorbeeld de calorieën van hun maaltijden, maken ze een klassenmenu, leren ze wat vitaminen en mineralen zijn en gaan ze na hoeveel tijd ze besteden aan computeren en buitenspelen.

Een aantal opdrachten is gericht op interactie, waarbij de leerkracht een sturende rol heeft in de groepsdiscussie. Hoe actiever kinderen aan het project werken, des te beter de boodschap over het belang van gezond eten en voldoende beweging overkomt!

Voor groep 5 t/m 8.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…