Blokboek Staatsinrichting

Met Blokboek Staatsinrichting leert de  leerling hoe de democratie van Nederland is ingericht.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-267-7 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

De inrichting van ons landbestuur is complex. Tot de 18e eeuw was Nederland een republiek. Maar wanneer veranderde het in een koninkrijk en waarom? Wie heeft het hier nu eigenlijk voor het zeggen: de koning of de premier? Het Blokboek Staatsinrichting geeft leerlingen op een eenvoudige en aansprekende manier inzicht in het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden, de totstandkoming van de grondwet, de rol van de koning en de taken van de Eerste en Tweede Kamer. Er wordt aandacht besteed aan het bestuur van provincies en gemeenten en de opzet van politieke partijen, maar ook aan onderwerpen als vrede, vrijheid en de samenwerking van landen binnen Europa.

In dit vrolijk geïllustreerde Blokboek staat op de linkerpagina de feitelijke informatie en op de rechterpagina de vragen en opdrachten. Daarnaast zijn er veel groepsopdrachten. Met behulp van het antwoordenboek kan de leerling het werk zelf nakijken.

Met Blokboek Staatsinrichting leert de  leerling hoe de democratie van Nederland in ingericht. Op de linkerpagina’s staan beknopte, gemakkelijk leesbare teksten; op de rechterpagina’s kan de leerling eenvoudige vragen en opdrachten invullen. Het boek bevat talrijke groepsopdrachten waarmee de leerlingen in het documentatiecentrum of via internet aan de slag kunnen. Er is tevens een antwoordenboek beschikbaar voor zelfcontrole!

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…