Gepost op

Houd je rekening met de herfstvakantie?

In de komende weken zal bij het verzenden van de bestellingen rekening gehouden worden met de herfstvakantie. Omdat scholen in deze periode veelal dicht zijn en pakketjes niet bezorgd kunnen worden op het opgegeven adres, worden de bestelling in behandeling gehouden totdat de scholen weer open zijn.

herfstvakantie 2018
Noord 20 okt 2018 t/m 28 okt 2018
Midden 20 okt 2018 t/m 28 okt 2018
Zuid 13 okt 2018 t/m 21 okt 2018
Gepost op

Zelfstandig Tafel Trainen B nu ook herzien

Zelfstandig Tafels Trainen B is vernieuwd en bevat honderden sommen uit de deeltafels t/m 10 om mee te oefenen.

Dit tweede deel uit de serie Zelfstandig Tafels Trainen sluit daarom goed aan bij deel A en omvat eveneens 32 pagina’s met op elke pagina twintig deeltafelsommen. In blokken van drie komen deeltafels in een logische volgorde aan bod. Na elk blok volgen steeds een paar herhalingspagina’s. Ook is er een resultatenlijst opgenomen waarin de kinderen kunnen aangeven hoe ze de pagina gemaakt hebben.

Door veel zelfstandig te oefenen, krijgt de leerling de deeltafels t/m 10 snel onder de knie!
Zelfstandig Tafels Trainen B is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 en 6.

Bekijk & Bestel

Gepost op

Pien wil de wereld zien

De negen jaar oude Pien is tijdens de zomervakantie in Nederland komen wonen. Eerst woonde ze op Curaçao en dat beviel haar goed. Maar nu, na de verhuizing, moet ze wennen aan de nieuwe school en klasgenoten. Ze heeft last van heimwee en ze mist haar hondje Loekie, dat op Curaçao achterbleef.
Op haar eerste schooldag ontdekt Pien op het schoolplein de magie van de tapschoenen, waarmee ze kan reizen. Zo kan ze de hele wereld zien. Hoe dat precies zit…

Maar Pien wil de wereld zien is meer dan alleen een spannend verhaal. Bij elk hoofdstuk horen gevarieerde en uitdagende opdrachten die uitgaan van taxonomie van Bloom. Er zijn onderzoeksvragen over taal, cultuur en geschiedenis uit andere landen en door de diverse opdrachten worden de kinderen aangezet om verder na te denken en open te staan voor anderen. Hierbij maken ze gebruik van diverse bronnen (internet, filmpjes, atlassen) om antwoorden te vinden. Er wordt getekend en geknutseld en er wordt een beroep gedaan op de eigen fantasie. Soms telt de persoonlijke mening van de kinderen en mag er gediscussieerd worden. Ook zijn er opdrachten die aanzetten tot bewegen; de ene keer in de vorm van tapdans, een andere keer gaat het om een klimspel.
In deel 1  komen de volgende landen aan de orde: Curaçao, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Nederland. In het tweede deel  – dat medio januari 2019 verschijnt – zijn dat België, Marokko, Turkije, Rusland, Afghanistan, Syrië en China.

Pien wil de wereld zien is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5 die extra uitdaging aankunnen en daarom speciaal geschikt voor de plusklas en verschijnt per 1 september 2018.

Bekijk de preview

Gepost op

Verzending tijdens de zomervakantie

Bij het verzenden van de bestellingen zal rekening gehouden worden met de vakantiespreiding. Omdat scholen in deze periode veelal dicht zijn en pakketjes niet bezorgd kunnen worden op het opgegeven adres, worden de bestelling in behandeling gehouden totdat de scholen weer open zijn. Ons advies is daarom om bij je bestelling aan te geven in welke week je het pakket wilt ontvangen.

Ook als je bestelt voor een huisadres, moet je er rekening mee houden dat de bezorging van je bestelling tijdens deze periode niet binnen vijf werkdagen zal plaatsvinden.

Wil je er zeker van zijn dat je bestelling nog voor de zomervakantie binnenkomt, bestel dan voor 3 juli. Vanaf 20 augustus (week 34) wordt de verzending per regio genormaliseerd.

herfstvakantie 2018
Noord 21 juli tot en met 2 september 2018
Midden 14 juli tot en met 26 augustus 2018
Zuid   7 juli tot en met 19 augustus 2018
Gepost op

Klokkijken & Kalender lezen is niet moeilijk

Overal zijn klokken en tijd is belangrijker dan ooit. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen om de klok te kennen en de kalender te begrijpen. Dat is precies waar de serie Klokkijken & Kalender lezen voor bedoeld is.

In deze oefenboeken wordt op een leuke manier geoefend met de tijd zoals we die in het dagelijks leven tegenkomen.
De kinderen kunnen de uren, halve uren, kwartieren, minuten en seconden oefenen op analoge klokken en digitale klokken, maar maken ook kennis met allerlei aspecten rond het fenomeen tijd. Regelmatig komt tijdsbegrip en tijdsduur aan bod in de opdrachten, ze kunnen verbanden leggen met verschillende tijdseenheden en wordt er ingegaan op tijd in situaties die voor de kinderen herkenbaar zullen zijn.
De serie bestaat uit drie oefenboeken en is te gebruiken in groep 3 t/m 8. De opdrachten zijn afwisselend waardoor de kinderen gemotiveerd blijven om deze soms lastige stof te oefenen en te beheersen. De serie sluit goed aan op kerndoel 33.

Bekijk & Bestel Proefpakket Klokkijken & Kalender lezen.

Gepost op

Kinheim Digitaal wordt vernieuwd

Nog even geduld…

Kinheim Digitaal is op dit moment niet bereikbaar. Er wordt gewerkt aan een nieuw leerplatform dat medio 2018 beschikbaar komt.

Kinheim Digitaal

Met Kinheim Digitaal is het mogelijk om op tablet, laptop of PC te oefenen met taal en rekenen op school of thuis. Op deze vernieuwde, maar ook vertrouwde wijze, kan de leerling zelfstandig werken en worden de leerresultaten overzichtelijk bijgehouden. De digitale lessen kunnen naar de behoefte van de leerling ingepland worden, waardoor Kinheim Digitaal een persoonlijk leertraject wordt. Ook ideaal voor in de RT-praktijk.

Kinheim Digitaal omvat de vakken taal, rekenen en wereldoriëntatie. De digitale lessen zijn bedoeld voor extra oefening of voor extra uitdaging en bieden een gevarieerd aantal verschillende werkvormen aan. De leerlingen kunnen in hun eigen tempo werken en dankzij de overzichtelijke vormgeving blijven de leerlingen gericht op hun taak.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.