ONDERBOUWBOVENBOUWVOORTGEZET ONDERWIJSVOOR THUIS
Redactiesommen Plus

Redactiesommen Plus

Per set van 5
ISBN: 978-90-6052-355-1

Prijs: € 29,95

Maak uw keuze


Om rekenvraagstukken goed op te lossen moet je ze goed kunnen lezen en de juiste rekenrelaties kunnen leggen. Precies deze vaardigheden leren leerlingen in de serie Redactiesommen die naast elke gangbare rekenmethode gebruikt kan worden, individueel of in groepen. De grappig geïllustreerde blokboeken zijn zelfcontrolerend waardoor ze zeer geschikt zijn voor zelfstandig werken of als voorbereiding van de Cito eindtoets. Afhankelijk van het niveau hebben de sommen betrekking op getalbegrip, bewerkingen, meten, tijd en geld, omtrek, oppervlakte en inhoud, procenten en verhoudingen.

 

Blokboek Redactiesommen Plus sluit aan bij de andere delen uit de serie Redactiesommen. Dit deel omvat echter zestien hoofdstukken met steeds tien vraagstukken, waarbij bewust gekozen is voor open vragen. Er is namelijk per vraag ruimte om de berekeningen op te schrijven. Het gaat hierbij niet alleen om het juiste antwoord, maar om de oplossingsstrategie. Deze kan soms op een cijfermatige wijze verkregen worden, dan weer via wiskundige logica.

Blokboek Redactiesommen Plus is te gebruiken tijdens het zelfstandig werken, zowel individueel als klassikaal in de (plus)groepen 7 en 8. De kinderen kunnen zelf hun berekeningen en antwoorden vergelijken in het antwoordenboek.

 

Bekijk hier Redactiesommen Plus Antwoorden


< Terug