Atlas Wereld

In Atlas Wereld wordt eerst elk werelddeel behandeld en vervolgens wordt van ieder werelddeel een aantal belangrijke landen besproken.

 26,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-412-1 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

In Atlas Wereld wordt elk werelddeel en een aantal belangrijke landen van dat werelddeel behandeld, met uiteraard vele mooie foto’s en topografische kaarten. Ook worden er veel aardrijkskundige begrippen besproken. De teksten bij de landen bevatten relevante informatie over hoofdstad, inwonertal, landschap, bevolking, bestaansmiddelen en cultuur. Eerst wordt de aarde als dynamische planeet bekeken en wordt er nog een keer kort ingezoomd op Europa. Daarna is er onder andere aandacht voor de opkomende landen in Afrika, de nieuwe economische machten in Azië en de huidige status van Caribisch Nederland.

Natuurlijk staan er geografische kaarten in deze atlassen, maar ze zijn veel meer dan dat! De atlassen hebben drie doelen: het oefenen in het gebruik en lezen van kaarten en teksten, het inzicht krijgen in aardrijkskundige verschijnselen en het wekken van belangstelling voor verschillende culturen. Ieder hoofdstuk begint met een eenvoudige overzichtskaart met basistopografie, die in het bijbehorende Blokboek geoefend kan worden. Daarna wordt in makkelijk leesbare teksten uitleg gegeven over onderwerpen als landschap, klimaat, bevolking en bestaansmiddelen. De vele en fraaie kleurenfoto’s maken de atlassen heel aantrekkelijk om te lezen en te bekijken. Achterin elke atlas is een register opgenomen, met een verwijzing naar de kaarten waarop deze te vinden zijn.

Atlas Wereld is in 2020 geactualiseerd en van nieuwe topografische kaarten voorzien. Heb je extra oefenbladen of toetsbladen nodig? Kijk dan eens bij Werkbladen Aardrijkskunde!
Binnenkort worden hier extra werkbladen Topografie Wereld aan toegevoegd.

Extra informatie

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…