Kinderboekenweek 2020

Van 30 september t/m 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema “En toen?”. Duik met de kinderen met boeken van nu in de tijd van toen. Lees samen spannende verhalen over ridders en prinsessen, laat ze kennismaken met oorlogsverhalen of leer ze meer over het leven in de Klassieke Oudheid.

Onze werkboeken kunnen je misschien helpen de lessen nog levendiger te maken. Zo hebben we de Blokboeken Geschiedenis. Hierin worden beeldende verhalen uit vroeger tijden afgewisseld door vragen en opdrachten. Ieder Blokboek behandelt een andere periode uit de geschiedenis. Daarnaast is er ook de serie Tijdvak. Dit is een fraai geïllustreerde serie waarin kinderen de geschiedenis op een speelse manier ontdekken. Aan de hand van het hedendaagse leven maken de kinderen kennis met de tijd van toen. In ieder deel staan de tien tijdvakken centraal en telkens wordt er dieper op de geschiedenis ingegaan. Dan is er ook de Werkgids Riddertijd. De reeks Werkgidsen is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan het kind dat meer uitdaging wil. In de Werkgids Riddertijd maken kinderen op een uitdagende manier kennis met de Middeleeuwen. Het Blokboek Historische Verhalen staat vol met boeiende, leerrijke maar ook gruwelijke verhalen, zoals bijvoorbeeld over de Hongerwinter van 1945. Ze zijn geïllustreerd met passende tekeningen, schilderijen of foto’s. Verder staan er ook eenvoudige vragen en opdrachten in het boek. De serie Kinderen in Oorlogstijd zijn gekoppeld aan de klassiekers Oorlogswinter van Jan Terlouw en Oorlog zonder Vrienden van Evert Hartman. De kinderen worden hiermee uitgedaagd om na te denken over complexe thema’s als goed en fout. Ze zoeken informatie op, bedenken oplossingen voor problemen en dilemma’s en geven meningen. Kennis wordt meestal op een creatieve manier verwerkt, zoals door het maken van een spel. In de serie Geschiedenispuzzels kunnen de kinderen tenslotte de opgedane kennis op een leuke manier verwerken.

En toen? Tijdens de Kinderboekenweek zullen wij om de dag gratis een bladzijde vol leuke puzzels uit de serie Geschiedenispuzzels delen op onze Facebookpagina. Deze kun je dan zelf printen en gratis gebruiken. Zorg dus dat je onze Facebookpagina volgt en zo niets mist.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende uitgaves die passen bij het thema van de Kinderboekenweek.