ONDERBOUWBOVENBOUWVOORTGEZET ONDERWIJSVOOR THUIS
Blokboek Geschiedenis 7 (herzien)

Blokboek Geschiedenis 7 (herzien)

Per set van 5
ISBN: 978-90-6052-357-5

Prijs: € 29,95

Maak uw keuze


In Blokboek Geschiedenis wordt de rijke historie van Nederland begrijpelijk verwoord. De beeldende verhalen voeren de leerling gemakkelijk mee naar vroeger tijden en vergroten zo het inzicht in de geschiedenis. De Blokboeken zijn geschikt voor zelfstandig werken of klassikaal gebruik. Een aantal opdrachten biedt de leerling de mogelijkheid om met internet de kennis te vergroten. Met de antwoordenboeken kan de leerling de opdrachten zelf nakijken.

In 2015 zijn de Blokboeken Geschiedenis herzien & gemoderniseerd.

 

Op de linkerpagina’s  staan informatieve teksten met  foto’s en afbeeldingen. Op de rechterpagina’s staan vragen en opdrachten.  De Blokboeken Geschiedenis volgen de indeling van de tien tijdvakken die in veel methodes binnen het basisonderwijs gebruikt worden. Daarnaast sluiten een groot aantal onderwerpen aan bij de vijftig vensters van de Canon.

 

De ondertitel van Blokboek Geschiedenis 7 is Van Republiek tot Koninkrijk. Daarom komen de volgende tijdvakken aan bod: de tijd van ontdekkers en hervormers, de tijd van regenten en vorsten, de tijd, de tijd van pruiken en revoluties. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn de ontdekking van de wereldhandel, Willem van Oranje en de Tachtig jarige oorlog, de Gouden Eeuw, ons slavernij verleden, de patriotten en de eerste koning van ons land. De vele afbeeldingen en foto’s geven een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging.

 

Het Blokboek Geschiedenis 7 Antwoordenboek vindt u hier.


< Terug