ONDERBOUWBOVENBOUWVOORTGEZET ONDERWIJSVOOR THUIS
Blokboek Geschiedenis 6 (herzien)

Blokboek Geschiedenis 6 (herzien)

Per set van 5
ISBN: 978-90-6052-356-8

Prijs: € 29,95

Maak uw keuze


In Blokboek Geschiedenis wordt de rijke historie van Nederland begrijpelijk verwoord. De beeldende verhalen voeren de leerling gemakkelijk mee naar vroeger tijden en vergroten zo het inzicht in de geschiedenis. De Blokboeken zijn geschikt voor zelfstandig werken of klassikaal gebruik. Een aantal opdrachten biedt de leerling de mogelijkheid om met internet de kennis te vergroten. Met de antwoordenboeken kan de leerling de opdrachten zelf nakijken.

In 2015 zijn de Blokboeken Geschiedenis herzien & gemoderniseerd.

 

Op de linkerpagina’s  staan informatieve teksten met  foto’s en afbeeldingen. Op de rechterpagina’s staan vragen en opdrachten.  De Blokboeken Geschiedenis volgen de indeling van de tien tijdvakken die in veel methodes binnen het basisonderwijs gebruikt worden. Daarnaast sluiten een groot aantal onderwerpen aan bij de vijftig vensters van de Canon.

 

Van Hunebedden tot Hanzesteden is de ondertitel van Blokboek Geschiedenis 6. De volgende tijdvakken komen daarom aan bod: de tijd van jagers en boeren, de tijd van Grieken en Romeinen, de tijd van monniken en ridders en tijd van steden en staten. Onderwerpen die onder ander aan de orde komen zijn de eerste boeren en de handel in de prehistorie, Romeinen in ons land en hun contact met de Bataven, het Frankische rijk van Karel de Grote en de dreiging van de Noormannen, Floris V en de opkomst van de Hanze steden. De vele afbeeldingen en foto’s geven een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging.

 

Het Blokboek Geschiedenis 6 Antwoordenboek vindt u hier.


< Terug